Choose your country

MENNEKES

X-CONTACT®

X-CONTACT®: innovatiivinen, yksinkertainen, kestävä ja turvallinen

Pistokytkimissä kosketinholkit vaikuttavat ratkaisevasti kosketuksen laatuun. Pistokytkimissä halutaan saavuttaa varma kosketus ja käsittelyn helppous. Olemme onnistuneet X-CONTACTin® ansiosta tässä aivan uudella tavalla. Älykäs kosketinholkkiteknologiamme on asennettu kaikkiin 16–125 A:n PowerTOP® Xtra -jatkopistorasioihin, 16 ja 32 A:n DUO-seinäpistorasioihin, 63 A:n seinä- ja paneeliasennettuihin pistorasioihin sekä pistorasiayhdistelmiin, joissa on vastaavat pistorasiat.

Täysin uuden valmistusprosessin ansiosta X-CONTACT®-holkissa on yksinomaan sen materiaaliominaisuuksiin perustuvia joustavia ominaisuuksia, eikä ylimääräisiä jousielementtejä ole käytetty. X-CONTACT®-holkin muodon ansiosta voidaan saavuttaa erityisen turvallinen kosketinliitos.

X-CONTACTin® erikoisdesign vähentää liittämisen ja irrottamisen vaivaa jopa 50 %. Tämä etu yksinkertaistaa työprosesseja ja parantaa turvallisuutta erityisesti korkeiden sähkövirtojen parissa. X-CONTACTin® avulla MENNEKES luo turvallisen kosketinliitoksen ja helpottaa käsittelyä uudella, yhtä suurella tasolla.

Kuinka X-CONTACT® saavuttaa nämä edut jopa 63 A:n tai 125 A:n sähkövirroilla? Silmäys X-CONTACT®-holkin aukkoon paljastaa älykkään toimintaperiaatteen: X-muotoinen ura ja uurre sisäseinämässä tarjoaa uuden muotoilun neljä etua: innovatiivinen, yksinkertainen, kestävä ja turvallinen. Me kutsumme sitä X-periaatteeksi.

X-periaate: Helppo käsittely ja turvalliset liitännät kohtaavat.

Innovatiivinen

Rakoholkkien ja niiden joustavien materiaaliominaisuuksien ansiosta X-CONTACT® on mahdollisimman yksinkertainen mekaaninen ratkaisu: pistotulpan kosketintappi yksinkertaisesti laajentaa joustavan kytkinholkin aukkoa, mikä vähentää pistotulpan liittämiseen ja irrottamiseen tarvittavaa voimaa jopa 50 %.
X-CONTACT® – älykkään innovatiivinen!

Yksinkertainen

Käytännössä X-CONTACT® yksinkertaistaa työprosesseja. Liitännän käsittely on helpompaa tavanomaisiin kosketinholkkeihin verrattuna.
X-CONTACT® – yksinkertaisesti nerokasta!

Kestävä

Vaikka pistotulppaa liitettäisiin ja irrotettaisiin usein, siinä ei näy mitään kulumisen merkkejä ja holkkimateriaali säilyttää väsymyksenkestävyytensä pitkällä tähtäimellä jopa lujan käsittelyn jälkeen. Uusien holkkien laadusta johtuen lika ja pintakorroosio poistetaan automaattisesti liitettäessä ja irrotettaessa.
X-CONTACT® – kestävä ratkaisu!

Turvallinen

Käsittely on turvallisempaa helpomman liittämisen ja irrottamisen ansiosta. Sisäseinämän uurre yhdessä kosketinholkkien joustavan materiaalin kanssa muodostavat turvallisen kosketinliitännän.
X-CONTACT® – kaksinkertaista turvallisuutta!

Paranneltu käsittely.

Erityisesti 125 A:n tai 63 A:n virroilla perinteisen pistotulpan liittämiseen ja irrottamiseen vaaditaan erittäin suuria voimia. Nämä liitännät ovat usein niin tiukassa, että irrottamiseen tarvitaan kaksi henkilöä. Tämä ei ainoastaan häiritse työprosessia, vaan on myös potentiaalinen vaara.

Erityisesti teollisuussovelluksissa pistokytkinten on oltava vankkoja, mutta samalla niiden tulisi myös yksinkertaistaa kaikkia prosesseja sekä tehdä niistä käytännöllisiä ja turvallisia.

X-CONTACT® soveltuu täydellisesti näihin vaatimuksiin. Uritetut X-CONTACT®-holkit takaavat pistotulppien huomattavan vaivattoman käsittelyn ilman suuren vastuksen voittamista. Vaaditut asetus- ja irrotusvoimat vähenevät jopa 50 % perinteisiin kytkinholkkeihin verrattuna.

Samalla X-CONTACT®-holkin yksinkertaisuus on sen muotoilussa ja rakenteessa, joka kestää kovaakin käsittelyä. Tämä takaa X-CONTACTin® helpon käsittelyn, eikä sinun tarvitse olla huolissasi turvallisesta, pysyvästä kosketinliitännästä pitkään aikaan, koska nämä X-CONTACT®-edut ovat kestäviä holkkien kulumisenkeston ansiosta.
 

Vähemmän voimaa
Innovatiivinen valmistusprosessi ja käytetty materiaali takaavat holkin joustavuuden. Tuloksena pistotulpan liittämiseen ja irrottamiseen vaadittu voima laskee jopa 50 %. Nyt käsittelyn voi hoitaa vain yksi henkilö – jopa 125 A:n liitännässä!

Ura
Kun holkkia tarkastellaan päältä, nähdään aukko, jonka pistotulpan kosketintappi laajentaa urasta johtuen. Tämä vaikutus on mahdollista ainoastaan tässä uudessa MENNEKES-innovaatiossa. 

Joustava materiaali
Pistotulpan kosketintappi laajentaa kestävää holkin aukkoa sitä liitettäessä.

Valtava voima ja kytkimen kestävyys.

63 A:n tai 125 A:n virtojen perinteiset pistokkeet ovat aina olleet helpon käsittelyn ja kytkennän laadun välinen kompromissi. Helppo käsittely on ollut mahdollista vain, kun kytkimen laatua on heikennetty, ja päin vastoin. Fysikaalisista olosuhteista johtuen tämä ongelma on vaikuttanut väistämättömältä. Lämpötilankestävyydelle asetettujen suurten vaatimusten sekä autoteollisuuden alan helpon liitäntäprosessin ansiosta olemme saavuttaneet kytkimen korkeamman laadun, ja siirrämme sen nyt autoteollisuuden kehityksestä teollisuussovelluksiin. Käytämme nyt sähkömobiliteetissa jo vakiintunutta tekniikkaa myös teollisuuskäyttöön tarkoitetuissa pistokytkimissämme. Laadukkaan valmistustekniikan lisäksi on olemassa myös toinen tärkeä muotoseikka:

Uritettujen X-CONTACT®-holkkien sisäseinämissä on uritus kohtisuoraan liitäntäsuuntaa vastaan. Joustava materiaali yhdistyy tähän sisäiseen uritukseen ja muodostaa erittäin joustavan kytkinliitoksen. Jopa kovassa käsittelyssä, mikä on käytännössä enemmänkin sääntö kuin poikkeus, ura, joustava materiaali ja uurre yhdessä takaavat turvallisen kytkennän joka tilanteessa.

X-CONTACT®-muotoilun ansiosta lähes aina pistotulpan ja pistokkeen liitännässä esiintyvä lievä kulma ei voi millään tavoin vahingoittaa holkkeja. Lisäksi joustavan materiaalin ja uurretun sisäseinämän välinen yhteys muodostaa aina sarjan kosketuskohtia. Jopa pistotulpan liittäminen ja irrottaminen kuormituksen alaisena ei vähennä kytkennän laatua X-CONTACTilla® varustetuissa pistokkeissa.

Toisella silmäyksellä
Jos katsot sisälle pistokkeeseen tai pistorasiaan ulkopuolelta, huomaat, että ne on varustettu X-CONTACT®-holkeilla.

Uurteet ja urat
Uurteet takaavat myös optimaalisen kosketuksen, vaikka pistotulppa liitettäisiin vinossa kulmassa.

Uurteet sisällä
Ne täydentävät optimaalisesti joustavaa materiaalia ja saavat näin aikaan enemmän kosketusta ja vähemmän voimaa samanaikaisesti. Aina – jopa pistotulppaa kuormitettuna liitettäessä ja irrotettaessa.

Luotettava jopa kovimmissa olosuhteissa.

Innovatiivinen, yksinkertainen, kestävä ja turvallinen – X-periaate ei ole lupaus, se on fakta. Mutta se on sitäkin parempi, koska X-CONTACT®-holkit kestävät kovimmissakin olosuhteissa niiden yksinkertaisen, nerokkaan toimintaperiaatteensa ansiosta.

Joustavan materiaalin ja uurteen yhteistoiminta ei ainoastaan takaa turvallista kytkinliitäntää, vaan sillä on myös käytännöllinen sivuvaikutus, jonka ansiosta mahdollinen lika poistuu, kun pistotulppaa liitetään tai irrotetaan. Jopa pintakorroosio poistetaan X-CONTACT®-holkkien jousivaikutuksen avulla.

Erityisen syövyttäviin ympäristöihin, kuten ammoniakin kaltaiset ärsyttävät kemikaalit, tarjoamme nikkelöidyt kytkinholkit kaikkine etuineen.

Lika
Kaikki kertymät poistetaan kosketintappista kytkinholkin uurteissa. Tämä takaa kestävän tasaisen toiminnan myös kovimmissa ympäristöissä.

Nikkelöinti
Pistokytkimet nikkelöidyillä kytkinholkeilla varmistavat maksimaalisen keston aggressiivisissa ympäristöissä. Ne kestävät kosteutta, suolaista tai hapanta ilmaa sekä aggressiivisia kaasuja ja höyryjä.

Vastustuskykyinen
Uurteiden puhdistusvaikutus takaa luotettavan toiminnallisen turvallisuuden kytkimen alhaisen kuumenemisen ansiosta, jopa suurilla jännitteillä ja runsaalla lialla

X-CONTACT®-video

Pistokytkinten alan asiantuntijana MENNEKES tunnetaan maailmanlaajuisesti standardien luomisesta. Viime vuosina olemme olleet intensiivisesti tekemisissä sähköisen mobiliteetin ja autoteollisuuden sektorin nykyisten vaatimusten kanssa. Olemme käyttäneet kerättyä tietotaitoa kehittääksemme täysin uuden kytkinholkkiratkaisun teollisuuspistokytkimille: X-CONTACT®.

X-CONTACT®: Sisältää innovaation

X-CONTACTin® avulla asetamme standardin kaikille teollisuuspistokytkimille. Tästä syystä olemme käyttäneet tätä uutta teknologista designia koko tuotevalikoimassamme. Tulevaisuudessa kaikissa 63 A:n ja 125 A:n MENNEKES-pistokytkimissä sekä 16 A:n että 32 A:n PowerTOP® Xtra -pistokkeissa tulee olemaan X-CONTACT®, mikä tarkoittaa, että hyödyt X-CONTACTin® eduista kaikissa käyttötarkoituksissa. Tämä koskee kaikkia seuraavien tuoteryhmien versioita: