Choose your country

MENNEKES

Pistotulpat ja pistorasiat kaivosalalle

  • kestävä, pitkäikäinen materiaali ääriolosuhteisiin
  • suojattu pölyltä, vedeltä ja syövyttäviltä aineilta
  • nopea ja turvallinen asennus, käyttö ja huolto
  • pistotulppien ja pistorasioiden kevyt liittäminen ja irrottaminen älykkään kosketinholkkiteknologian ansiosta
  • mekaanisesti irtikytkettävästi lukittavat seinäpistorasiat tuovat lisää suojaa

Kaivoksissa, louhoksilla ja soranottoalueilla käytettävien laitteiden määrä on suuri. Kitkaton ja kustannustehokas toiminta edellyttää koneiden, pumppujen, generaattoreiden, murskainten, seulojen, jakokaappien ja kuljetushihnojen luotettavaa energiansyöttöä. Tällöin ratkaisumme ovat oikea valinta:

Helppo ja turvallinen käyttö ja huolto

Älykkäiden ominaisuuksien ansiosta tuotteemme ovat helppoja ja turvallisia asentaa, käyttää ja huoltaa: 63 A:n ja 125 A:n PowerTOP® Xtra -pistorasioissa ja -pistotulpissa on karhennetut tartunta-alueet, karhennettu ja kumipäällysteinen vedonpoisto ja suojakannen avauspainike. Ne pysyvät kosteissa ja märissä olosuhteissakin varmasti kädessä. Pistotulpissa ja pistorasioissa on lisäksi kiertolukitus etuosan ja rungon välillä, mikä mahdollistaa nopean lukituksen ilman ruuveja. Pistorasian kannessa ja pistotulpan etuosassa on ruiskupuristetut tiivisteet, minkä ansiosta ne eivät irtoa.

DUO-seinäpistorasioissa kaikkiin kosketinruuveihin pääsee käsiksi kätevästi edestä käsin. Pistorasiat on lukittu mekaanisesti irtikytkettävästi ja ne voi liittää tai irrottaa vain poiskytketyssä tilassa. Ne voi varmistaa lisäksi myös riippulukolla. Avattaessa lukitusnokka kiinnittää bajonettirenkaan ja varmistaa näin pääosin automaattisen sulkeutumisen.

Nerokkaan ruuvikosketin-liitäntätekniikan ansiosta pistotulppien ja seinäpistorasioiden asennus käy nopeasti ja helposti, eikä siihen vaadita suurta määrää työkaluja. X-CONTACT®-kosketinholkkiteknologiamme on vakiona 63 A:n ja 125 A:n PowerTOP® Xtra -pistotulpissa ja -pistorasioissa sekä DUO-seinäpistorasioissa. Tämä mahdollistaa erityisen kevyen kytkemisen ja irrottamisen myös suurilla virran voimakkuuksilla – voimaa vaaditaan jopa puolet vähemmän!

Pistotulpat ja seinäpistorasiat on valmistettu kestävästä ja pitkäikäisestä materiaalista ja ne täyttävät kotelointiluokan IP44 tai IP67 vaatimukset. Niissä on paras suojaus pölyltä ja vedeltä ja ne kestävät vuosien käytön. 

63 ja 125 A:n PowerTOP® Xtra -pistotulpissamme ja -pistorasioissamme sekä seinäpistorasioissamme on erittäin hyvin lämpöä kestävät koskettimen pitimet ja nikkelöidyt koskettimet. Näin ne on suojattu syövyttäviltä aineilta ja korkealta ilmankosteudelta. 160–600 A:n nimellisvirroille saatavissa on erityisiä voimapistotulppia ja -pistorasioita. Niissä on hopeoidut koskettimet. Tämä parantaa sähkönjohtavuutta ja antaa parhaan mahdollisen korroosiosuojan. Vankka alumiinikotelo kestää jopa tonnin kuormitukset. 500–600 A:n voimapistotulpat ja -pistorasiat toimivat luotettavasti –40...+80 °C:n lämpötiloissa, muut voimapistotulpat ja -pistorasiat –40...+100 °C:n lämpötiloissa ja PowerTOP® Xtra -pistotulpat ja -pistorasiat –25...+40 °C:n lämpötiloissa.

DUO-seinäpistorasiamme ovat saatavissa laadukkaasta muovista valmistettuna ja pursotettavilla kotelon tiivisteillä varustettuna tai erikoismuovista valmistettuina. Tämä suojaa erityisen hyvin kemikaaleilta, öljyiltä ja vastaavilta aineilta. Erikoismuovista valmistetuissa malleissamme on lisäksi erittäin hyvin lämpöä kestävät koskettimen pitimet ja nikkelöidyt koskettimet.

Etsitkö pistorasiakeskuksia kaivosalalle?

Onko sinulla kysyttävää ratkaisuistamme ja tuotteistamme? Autamme sinua mielellämme: