Choose your country

MENNEKES

Vakaat pistorasiakeskukset tunneleihin

  • kestävä, pitkäikäinen materiaali
  • nopea ja turvallinen asennus, käyttö ja huolto
  • yksilöllisesti varustettavat ja tilaa säästävät
  • turvallinen käsittely älykkäiden ominaisuuksien ansiosta
  • suojattu pölyltä ja vedeltä
  • keskukset toiveen mukaan erikoismuovilla (suojaus syövyttäviltä aineilta)
  • erikoisratkaisut erityisvaatimuksiin

Junat ajavat tunneleissa jopa 300 km/h nopeudella. Siksi tunneleihin asennettujen laitteistojen tulee kestää äärimmäisiä ja vaihtelevia aerodynaamisia voimia, mikä on valtava tekninen haaste. Pistorasiakeskukset ovat keskeinen osa jokaista tunnelijärjestelmää. Niiden vakaudelle ja lujuudelle asetetaan erittäin korkeat vaatimukset. Juuri tähän tarkoitukseen kehitetyt pistorasiakeskuksemme tukevat luotettavasti tunneleissa tehtävissä haastavissa töissä.

Pistorasiakeskukset tunnelissa tehtäviin töihin ja toimiin

Rautatie- ja metrotunneleissa vaaditaan erityisen selkeää ja turvallista infrastruktuuria. Jotta turvavalaistuksen häiriötön toiminta voidaan varmistaa, sähkön jakelun tulee tapahtua älykkäästi tunnelissa. Huoltotöissä ja pelastustehtävissä raskaille laitteille ja valotekniikalle tulee kaikissa tilanteissa löytyä luotettava virransyöttö.

Optimaalisen ratkaisun tarjoavat älykkäät pistorasiakeskuksemme: AMAXX®-perheen tuotteet ovat täydellinen valinta rautatietunneleiden äärimmäisiin paineolosuhteisiin. Ne voidaan varustaa yksilöllisesti erilaisilla pistorasioilla ja katkaisimilla. CEE- ja SCHUKO® pistorasiat sekä vikavirtasuojakytkimet ja johdonsuojakatkaisimet ovat yhdistettävissä joustavasti tarpeiden mukaan. Laitteiden läpinäkyvät ikkunat takaavat optimaalisen suojan lisäksi nopean tarkastuksen ja käytön. AMAXX®-kotelon modulaarinen rakenne varmistaa riittävän liitäntätilan myös suurempien poikkipinta-alojen kohdalla. Ulos vedettävien kannatinkiskojen ja saranoidun kotelonkannen ansiosta pistorasiakeskuksiemme asennus käy nopeasti. Ne täyttävät kotelointiluokan IP67 vaatimukset ja ne on suojattu pölyltä ja vedeltä. 

AMAXX®-pistorasiakeskuksillamme on vaadittavat hyväksynnät mm. Saksassa DB Netz AG (direktiivin 954.9107 mukaisesti), Itävallassa ÖBB ja Sveitsissä SBB. Esimerkiksi Gotthard-tunnelissa MENNEKESin pistorasiakeskukset ovat palvelleet jo vuosien ajan luotettavasti.

EverGUM®-tuoteperheen pistorasiakeskukset puolestaan tukevat metrotunneleissa tai asema-alueella tehtävissä töissä. Nämä tuotteet ovat saatavissa kahdessa eri kotelokoossa. Väreinä ovat signaalikeltainen tai musta. 

Tunneleiden turvavalaistukseen tarjoamme lisäksi erikoisratkaisuna tarkoitukseen suunniteltuja AMAXX®-pistorasiakeskuksia – kestävällä kotelolla varustettuja, yksilöllisesti varustettavia sulakekaappeja. 

Pistorasiakeskukset erikoismuovista ja raidealueelle

Pistorasiakeskuksemme ovat saatavissa erilaisilla kestävillä kotelomateriaaleilla. AMAXX®-tuotteet ovat saatavissa joko korkealaatuisesta muovista valmistettuina (tunnelijärjestelmiin myös halogeenittomina) tai erikoismuovista valmistettuina. Erikoismuovilla on erinomaiset mekaaniset, termiset ja sähköiset ominaisuudet, ja se suojaa erityisesti kemikaaleilta ja muilta syövyttäviltä aineilta, kuten öljyiltä, polttoaineilta ja laimeilta hapoilta. EverGUM®-tuotteiden kotelot ovat täyskumiseosta. Materiaalilla on korkea läpilyöntilujuus. 

Tunneleihin tarkoitettujen pistorasiakeskusten lisäksi tarjoamme myös tasavirtaraitiovaunujen raidealueelle suunniteltuja pistorasiakeskuksia. Näitä pistorasiakeskuksia koskevat omat erityisvaatimuksensa. Raidealueelle tarkoitetut pistorasiakeskuksemme voidaan varustaa yksilöllisesti erilaisilla pistorasioilla, jatkopistorasioilla, pistokkeilla ja katkaisimilla, ja ne ovat saatavissa eri kotelomateriaaleilla. Lisäksi erityiset vikavirtasuojakytkimet varmistavat turvallisuutesi töiden yhteydessä.

Etsitkö luotettavaa energianjakeluratkaisua rautatieasemille?

Onko sinulla kysyttävää ratkaisuistamme ja tuotteistamme? Autamme sinua mielellämme: