Choose your country
MENNEKES

Älykkäät energianjakeluratkaisut teollisuuteen

  • kestävä, pitkäikäinen materiaali
  • nopea ja turvallinen asennus, käyttö ja huolto
  • suojattu pölyltä ja vedeltä
  • keskukset toiveen mukaan erikoismuovista (suojaus syövyttäviltä aineilta)
  • keskukset seinään, kattoon ja lattiaan – yksilöllisesti varustettavissa
  • kevyt liittää ja irrottaa jatkopistorasioiden, pistotulppien ja pistorasioiden (16– - 125 A) älykkään kosketinholkkiteknologian ansiosta
  • mekaanisesti irtikytkettävästi lukittavat pistorasiat – enemmän suojaa
  • vahvoilla ominaisuuksilla varustetut datan- ja medianjakeluyksiköt
  • erikoisratkaisut erityisvaatimuksiin

Tuotantoa kellon ympäri: Teollisuuslaitoksen kuljetinhihnat ja koneet käyvät lähes taukoamatta. Varma sähkön- ja datanjakelu on ehdoton edellytys. Me autamme tässä: Valikoimastamme löydät erilaiset käytännössä testatut pistotulpat ja pistorasiat. Pistorasiakeskuksemme ovat saatavissa seinäasennukseen, kattoripustukseen ja siirrettävinä versioina. Tiedonsiirtoon tarjoamme esimerkiksi medianjakeluyksiköitä, datapistorasioita ja kompakteja verkonjakeluyksiköitä.

Pistotulpat ja pistorasiat teollisuuteen

Älykkäiden ominaisuuksien ansiosta ratkaisumme ovat helppoja asentaa ja turvallisia käyttää – vuosien ajan: PowerTOP® Xtra -pistorasioissa ja -pistotulpissa on ergonomisesti muotoiltu kotelo, karhennetut tartunta-alueet, karhennettu ja kumipäällysteinen vedonpoisto, suojakannen avauspainike ja lukitsin. CEE-jatkopistorasiat ja -pistotulpat ovat pitäviä, ne pysyvät kosteissa ja märissä olosuhteissakin varmasti kädessä ja ne voi kytkeä ja irrottaa useita tuhansia kertoja.

Pistotulppamme ja pistorasiamme on valmistettu kestävästä ja pitkäikäisestä materiaalista. Jatkopistorasiat ja -pistotulpat täyttävät kotelointiluokan IP 44, IP54 tai IP67 vaatimukset, pistorasiat kotelointiluokan IP44 tai IP67 vaatimukset. Niissä on paras suojaus pölyltä ja vedeltä. 63 ja 125 A:n PowerTOP® Xtra -pistorasioissamme on erittäin hyvin lämpöä kestävät koskettimen pitimet ja lisävarusteena nikkelöidyt koskettimet. Myös jatkopistorasioissa on nikkelöidyt koskettimet. 16 ja 32 A:n 5-napaiset pistotulpat ja pistorasiat ovat saatavissa yhtä kestävänä PowerTOP® Xtra R -mallina. Näin ne on suojattu syövyttäviltä aineilta.

DUO-seinä- ja -paneeliasennuspistorasioissa kaikkiin kosketinruuveihin pääsee käsiksi kätevästi edestä käsin. Pistorasiat on lukittu mekaanisesti irtikytkettävästi ja pistotulpan voi liittää tai irrottaa vain poiskytketyssä tilassa. Pistorasiat voi varmistaa lisäksi myös riippulukolla ja näin estää luvattoman käytön.

Nerokkaan liitäntätekniikan ansiosta pistotulppien ja pistorasioiden asennus käy nopeasti ja helposti, eikä siihen vaadita suurta määrää työkaluja.X-CONTACT®-kosketinholkkiteknologiamme on vakiona PowerTOP® Xtra -pistokytkimissä ja DUO-seinäpistorasioissa. Tämä mahdollistaa erityisen kevyen kytkemisen ja irrottamisen myös suurilla virran voimakkuuksilla – voimaa vaaditaan jopa puolet vähemmän!

Pistotulppamme ja pistorasiamme ovat saatavissa myös 600–690 V:n teollisuusverkkoihin. Valikoimaamme kuuluu myös suurvirtapistotulppia ja -pistorasioita 200–400 A:n nimellisvirtoja varten: niissä jatkopistorasioiden, jatkopistotulppien ja pistorasioiden koskettimet ovat hopeoidut. Tämä parantaa sähkönjohtavuutta ja antaa parhaan mahdollisen korroosiosuojan.

DUO-seinä- ja -paneeliasennuspistorasiamme ovat saatavissa laadukkaasta muovista valmistettuna ja pursotettavilla kotelon tiivisteillä varustettuna, seinäpistorasiat valinnaisesti myös erikoismuovista valmistettuina. Tämä suojaa erityisen hyvin kemikaaleilta, öljyiltä ja vastaavilta aineilta. Erikoismuovista valmistetuissa malleissamme on lisäksi erittäin hyvin lämpöä kestävät koskettimen pitimet ja nikkelöidyt koskettimet.

Pistorasiakeskukset teollisuuteen

Aina sopiva ratkaisu: Meiltä löydät hallisi seinä- ja pinta-asennukseen erilaisia yksilöllisesti varustettavia keskuksia AMAXX®- ja EverGUM®-tuoteperheistä sekä ruostumattomasta teräksestä valmistetut jakokaapit.

Ripustettavilla ja siirrettävillä ratkaisuillamme yletyt teollisuuslaitoksesi jokaiseen nurkkaan: Ripustettavissa AMAXX®-yhdistelmäkeskuksissa sekä AirKRAFT®-, 3KRAFT®- ja DELTA-BOX®-pistorasiakeskuksissa on erilaisia lisäominaisuuksia: Ripustettavaan AMAXX®-keskukseen voi asentaa pistorasioita kahdelta puolelta, DELTA-BOX®-keskukseen korkeintaan neljä pistorasiaa. AMAXX®-, AirKRAFT®- ja 3KRAFT®-keskuksissa voi olla useita tulokaapeleita, DELTA-BOX®-keskuksessa on yksi tulokaapeli. Kaikki ripustettavat keskukset voidaan tilauksesta varustaa myös paineilmaliitännällä – AirKRAFT® ja 3KRAFT® suoraan koteloon, AMAXX® ja DELTA-BOX® ulkoisen lisälaipan kautta.

EverBOX®-, EverGUM®- ja AMAXX®-tuoteperheiden siirrettävät keskukset ovat erittäin kompakteja ja yksilöllisesti varustettavia. Keveytensä ja täyskumisen tai muovisen kotelonsa ansiosta ne ovat helposti siirrettäviä sekä murtumattomia ja iskunkestäviä.

Keskuksemme täyttävät kotelointiluokan IP44 tai IP67 vaatimukset ja ne on suojattu pölyltä ja vedeltä. Kotelon materiaalina on tuotteesta riippuen korkealaatuinen muovi, kemikaaleilta ja muilta syövyttäviltä aineilta suojaava erikoismuovi, tai täyskumi.

MENNEKESin vapaasti seisoviin keskuksiin kuuluvat teräsputkesta valmistetut energiapylväät, CombiTOWER®-pistorasiapylväät ja pilarit säänsuojakatolla, molemmat ruostumattomasta teräksestä ja varustettu AMAXX®-keskuksilla. Valmistamme myös yksilöllisesti räätälöityjä malleja tilauksesta. Energiapylväiden ja CombiTOWER®-pylväiden lukitusmahdollisuus tuo lisäturvaa. 

 

Datan ja verkon jakeluyksiköt teollisuuteen

Monilla aloilla valmistusprosessit ovat täysin automatisoituja ja digitalisoituja. Koneet ja laitteistot on yhdistetty toisiinsa älykkäästi, niitä ohjelmoidaan ja käytetään kosketusnäytöstä tai tabletilta käsin. Ratkaisuidemme avulla siirrät dataa turvallisesti ja luotettavasti Teollisuus 4.0 -maailmassa.

AMAXX®-tuoteperheen teollisuuskäyttöön tarkoitettu medianjakeluyksikkö on täydellinen lisä verkkoratkaisuihin: Jakeluyksikössä on Cepex-datapistorasia patch-kaapelien suoraan liitäntään ja kaksi SCHUKO® pistorasiaa aktiivisten verkkokomponenttien jännitteensyöttöä varten. Jakeluyksikkömme voidaan varustaa yksilöllisesti tavallisilla verkkokomponenteilla. Kotelossa on paljon tilaa esimerkiksi kytkintä, reititintä tai WLAN Access Pointia varten. Muovikotelo täyttää kotelointiluokan IP44 vaatimukset ja suojaa verkkotekniikkasi pölyltä ja vedeltä.

MENNEKESin korkealaatuisesta muovista valmistetut kompaktit verkonjakeluyksiköt ovat saatavissa lukittavalla Cepex-datapistorasialla ja kahdella liitäntämoduulilla, kahdella tai neljällä SCHUKO® pistorasialla ja kotelointiluokan IP44 mukaisella suojauksella.

MENNEKESin Cepex-datapistorasiat (pinta- tai uppoasennus seinä- tai paneeliasennuspistorasioihin) voidaan varustaa eri valmistajien datamoduuleilla. Ne ovat lukittavia ja varustettu kalvokaapelitiivisteellä kahdelle 6–9 mm:n johdolle. Muoviset pistorasiat ovat saatavissa harmaalla, valkoisella, mustalla ja hopeanvärisellä kotelolla, ja ne täyttävät kotelointiluokan IP44 vaatimukset. Ratkaisut sopivat täydellisesti tuotantolinjoille sekä varastoalueille, laboratorioihin ja lentokoneteollisuuteen.

AirKRAFT®- ja 3KRAFT®-tuoteperheiden ripustettavat keskukset voidaan varustaa valinnaisesti SCHUKO® pistorasioilla tai CEE-pistorasioilla 32 A:iin asti, dataliitäntärasioilla sekä paineilmaliitännällä. Valittavissa on kolme kotelon väriä: hopea, punainen ja keltainen. 3KRAFT®-yhdistelmissä voi olla korkeintaan kolme pistorasiaa, AirKRAFT®-yhdistelmissä korkeintaan neljä. AirKRAFT®-yhdistelmissä on lisäksi tilaa vikavirtasuojakytkimelle tai johdonsuojakatkaisimelle. Keskuksia käytetään esimerkiksi autoteollisuudessa.

AMAXX®-tuoteperheen seinäasennettavat keskukset voidaan varustaa valinnaisesti SCHUKO® pistorasioilla ja CEE-pistorasioilla 63 A:iin asti, Cepex-datapistorasioilla sekä vikavirtasuojakytkimillä ja johdonsuojakatkaisimilla. Keskukset on johdotettu liitäntävalmiiksi, niissä on sisäinen data- ja energia-alueen erotus, ja niitä voi jälkikäteen laajentaa datarasioilla. Ratkaisut ovat saatavissa sähkönharmaina, hopeanvärisinä ja signaalikeltaisina.

Onko sinulla kysyttävää ratkaisuistamme ja tuotteistamme? Autamme sinua mielellämme: