Choose your country

MENNEKES

Tuulivoimaloiden käyttö

Tuulivoimapuistot maalla ja merellä tuottavat ja jakelevat valtavia energiamääriä, samanaikaisesti niihin kohdistuu vuosien ajan voimakkaita kuormituksia. MENNEKES tarjoaa kestäviä pistokytkimiä ja pistorasiayhdistelmiä, jotka on luotu näihin haasteisiin ja joita käytetään jo vuosia maailmanlaajuisesti.

Yksittäisten tuulivoimaloiden varustelun on oltava suunniteltu pitkäaikaisen käytön erityisiin vaatimuksiin. Tähän soveltuvat konfiguroitavat energianjakelijamme, joissa on kestävät kotelot ja helposti huollettavat liitännät. AMAXX®-pistorasiayhdistelmät voidaan varustella modulaarisesti asiakkaan toiveiden mukaan ja näin niitä voidaan käyttää joustavasti. Ulkopuolella sijaitsevan kiinnityksen ansiosta ne säästävät lisäksi asennuksessa aikaa ja rahaa. Tämän lisäksi tarjoamme laajan valikoiman paneeli- ja seinäasennuspistorasioita asiakkaiden vaatimusten yksilöllisiin ratkaisuihin. Tuotantoratkaisumme on suunniteltu virranvoimakkuuksille 16 - 600 A ja korkeintaan 690 V:n jännitteille.

Onshore-laitteistot

Onshore-tuulivoimapuistoissa sijaitsevat tuulivoimalat ovat käytössä 20 - 30 vuotta, ennen kuin ne puretaan ja kierrätetään. Näiden laitteistojen kaikkien komponenttien on siksi toimittava pitkäikäisesti ja varmasti. Koska voimalat on usein pystytetty kauas suurkaupungeista ja niiden luo on vaikea päästä, on huoltotöiden sujuttava helposti ja tehokkaasti. Tässä kuvaan astuvat MENNEKES-tuoteratkaisut. Pistorasiayhdistelmiemme ja pistokytkintemme käsittely on helppoa ja turvallista, ja ne kestävät pitkään jatkuvassa käytössä.

AMAXX®-energianjakelijoiden kotelot ovat kooltaan yhtenäisiä, mutta ne voidaan konfiguroida ja varustella yksilöllisesti. Hyväksi todetut ErgoCONTACT®- ja SafeCONTACT-liitäntäteknikat mahdollistavat nopean yhden henkilön suorittaman asennuksen laitteistoja koottaessa ja sen jälkeen ongelmattoman huollon käytössä. Ruuviton TwinCONTACT-liitäntätekniikka seinä- ja paneelipistorasioissamme kestää lisäksi tornin voimakkaiden tuulten ja sähkögeneraattorien aiheuttamia jatkuvia värähtelyjä pysyvästi. Tämä innovatiivinen jousi-puristintekniikka pitää johtimet paikoillaan koodattujen kaksoisliitinten avulla. Näin laitteiston yksittäisiä komponentteja on huollettava vähemmän ja ne voivat pysyä toiminnassa vuosia.

Offshore-voimalat

Avomerellä ja rannikkoalueilla tuulivoimapyörät ovat nykyään jo tuttu näky. Merellä esiintyvät suuret ja tasaiset tuulennopeudet soveltuvat mitä parhaiten sähköntuotantoon roottorivoimaloilla. Merikaapelin kautta tuotettu energia kuljetetaan rannikolle ja syötetään sekasähköön. Tällöin Offshore-tuulipyörät altistuvat vuosien ajan äärimmäisille sääolosuhteille ja niiden on toimittava luotettavasti.

Laadukkaista materiaaleista valmistetut pistokytkimemme ja pistorasiayhdistelmämme on suunniteltu optimaalisesti jatkuvaan käyttöön kovissa olosuhteissa Offshore-tuulivoimapuistoissa. Pistokytkimien nikkelöidyt koskettimet kestävät erityisen hyvin suolapitoista meri-ilmaa, ne ovat vähemmän alttiita korroosiolle ja ne on huollettava tai vaihdettava harvemmin. Erityisesti Offshore-tuulivoimaloiden ja -muuntoasemien vaikeapääsyisissä virrantuottajissa voidaan juoksevat kustannukset pitää mahdollisimman alhaisina.

Ratkaisevaa merellä sijaitsevien tuulivoimaloiden varustukselle on lisäksi se, kuinka ne kestävät märkää ja lämpötilavaihteluita. AMAXX®-pistorasiayhdistelmät ovat saatavana suojausluokassa IP67, eli kotelot ovat täysin vesitiiviitä. Kalvo-kaapelikierreliitokset huolehtivat samanaikaisesti siitä, että virranjakajan sisällä muodostuva tiivistevesi johdetaan varmasti pois.

MENNEKES-toimistojen ja kumppanien maailmanlaajuisen verkoston ansiosta tuoteratkaisumme ovat käytettävissä tuulienergialaitoksissa kaikkialla maailmassa.

Tuulivoimaloiden pistokkeet ja pistorasiat

Tarjoamme erilaisia seinä- ja pinta-asennettavia pistorasioita tuulivoimaloiden tornin ja konepellin sähkönjakeluun. Löydät oikeat tuoteratkaisut täältä vastaavasta valikoimasta:

Salkun Pistokkeet ja pistorasiat

Tuulivoimaloiden pistorasiayhdistelmät

Yksilöllisesti varustettavat AMAXX-pistorasiayhdistelmämme ja muut järjestelmissä käytettävät seinään asennettavat virranjakelijat löytyvät täältä:

Salkun Astiayhdistelmät

Tarvikkeet

Pistokkeisiin ja pistorasioihin sopivia kaapeliläpivientejä, suojakorkkeja ja muita tarvikkeita on saatavana. Täältä löydät kaikki tuulivoimaloiden tuoteratkaisujemme lisäosat:

Salkun lisävarusteet

Lisätietoja

Ota yhteyttä

Onko sinulla kysyttävää tuotteistamme ja ratkaisuistamme? Autamme sinua mielellämme. Ota yhteyttä!

YhteydenottolomakeYhteyshenkilö paikan päällä