Choose your country
MENNEKES

Vakaata sähkönjakelua telakoille

  • kestävä, pitkäikäinen materiaali ääriolosuhteisiin
  • jakelija u yksilöllisesti varustettavat keskukset
  • nopea ja turvallinen asennus, käyttö ja huolto
  • kiinteästi asennettavat ja siirrettävät tuotteet
  • suojattu pölyltä ja vedeltä
  • pistorasiakeskukset ja pistorasiat toiveen mukaan erikoismuovista (esim. suojaus suolaiselta merivedeltä)
  • kevyt liittää ja irrottaa jatkopistorasioiden ja -pistotulppien (16–125 A) ja pistorasioiden (63–125 A) älykkään kosketinholkkiteknologian ansiosta
  • erikoisratkaisut erityisvaatimuksiin

Hitsaamista, ruuvaamista, katkaisemista, hiomista, poraamista ja sahaamista: laivojen rakentaminen ja korjaaminen on haastavaa ja vaatii monia työvaiheita. Telakoiden halleissa ja altaissa työskenteleminen tarkoittaa pitkiä välimatkoja, mutta myös ahtaita tiloja. Koneiden ja materiaalin käsittelyn tulee olla turvallista. Energiaa jaetaan siirrettävillä ja kiinteillä ratkaisuilla – ja jakelun tulee tapahtua aina turvallisesti ja luotettavasti. Olit sitten tuotannosta tai kunnossapidosta vastaava tai suunnittelija, meiltä löydät oikean ratkaisun tarpeisiisi.

Pistorasiakeskuksen telakoille ja laivanrakennukseen

Seinä- ja pinta-asennettavat AMAXX®-pistorasiakeskuksemme säästävät tilaa ja ovat yksilöllisesti varustettavissa. Ne sopivat moniin käyttökohteisiin telakoiden halleissa. Älykkäiden ominaisuuksien ansiosta niiden asennus käy nopeasti yhdeltä henkilöltä. AMAXX®-tuotteet ovat saatavissa vakiona kestävästä muovista tai tilauksesta erikoismuovista valmistettuina. Erikoismuovi suojaa erityisesti syövyttäviltä aineilta, kuten suolaiselta merivedeltä. Keskukset täyttävät kotelointiluokan IP44 tai IP67 vaatimukset, ja ne ovat täydellisesti pölyltä ja vedeltä suojattuja.

EverBOX®-, EverGUM®- ja AMAXX®-tuoteperheiden siirrettävät keskukset vievät kompaktin kokonsa ansiosta vain vähän tilaa, ja kahvojen ja keveyden ansiosta niitä on helppo kuljettaa mukana ja pinota. Erityisesti EverBOX® Grip sai alun perin alkunsa laivanrakennusalan asiakkaamme palautteesta, minkä jälkeen se otettiin sarjatuotantoon. EverGUM® on saatavissa kestävästä täyskumista valmistettuna, EverBOX® ja AMAXX® muovisina. Molemmat materiaalit ovat äärimmäisen iskunkestäviä ja murtumattomia. EverGUM® täyttää kotelointiluokan IP44 vaatimukset, EverBOX® ja AMAXX® kotelointiluokan IP44 tai IP67 vaatimukset, mikä antaa täydellisen suojan pölyltä ja vedeltä.

EverBOX®-tuotteissa on myös muita toimintoja: Ne ovat varustettavissa 16 A:sta 125 A:iin, ja kotelon runko ja kahvat tuovat lisää suojaa pistorasioille ja asennettaville laitteille. Varokkeet läpinäkyvien läppien alla ovat hyvin näkyvissä ja erityisen helppoja käyttää.

Valmistamme tilauksesta myös yksilöllisesti räätälöityjä malleja, joista esimerkkinä mainittakoon tarkastuskärrymme. Ne ovat käytössä esim. Meyer Werftin telakoilla. Tuotetta voi kuljettaa nosturilla ja pyörien ansiosta se on helppo siirtää paikasta toiseen. Siinä on tukeva teräsrunko, kiinnitys tulokaapelille, pääkytkin ja silmukat nosturilla tapahtuvaa kuljetusta varten. Sen voi varustaa molemmin puolin erilaisilla pistorasioilla.

Pistorasiat telakoille ja laivanrakennukseen

Telakoille ja laivanrakennukseen tarkoitettu seinäpistorasioiden tuotevalikoimamme sisältää perinteisiä seinäpistorasioita, sulakekannoilla tai johdonsuojakatkaisimilla suojattuja seinäpistorasioita sekä irtikytkettävät ja mekaanisesti lukittavat DUO-seinäpistorasiamme. Tuotteissa kaikkiin kosketinruuveihin pääsee käsiksi kätevästi edestä käsin. X-CONTACT®-kosketinholkkiteknologiamme on saatavissa tilauksesta tuotteisiin. Tämä mahdollistaa erityisen kevyen kytkemisen ja irrottamisen myös suurilla virran voimakkuuksilla – voimaa vaaditaan jopa puolet vähemmän. Pistorasiat on valmistettu korkealaatuisesta muovista. Tuotteet ovat saatavissa myös erikoismuovista valmistettuina, erittäin hyvin lämpöä kestävillä koskettimen pitimillä ja nikkelöidyillä koskettimilla.

Valmistamme myös mielellämme tilauksesta yksilöllisesti räätälöityjä ratkaisuja erilaisiin sovelluksiin. Saatavissa on modulaarisesti asiakkaan vaatimusten mukaan valmistettuja tuotteita, jotka voidaan varustaa esimerkiksi erilaisilla kytkinlaitteilla ja liitännöillä.

Pistotulpat ja pistorasiat telakoille ja laivanrakennukseen

PowerTOP® Xtra -pistorasiat ja -pistotulpat mahdollistavat joustavan ja turvallisen sähkönjakelun telakoilla. Niissä on ergonomisesti muotoiltu kotelo, karhennetut tartunta-alueet, karhennettu ja kumipäällysteinen vedonpoisto, suojakannen avauspainike ja lukitsin. Jatkopistorasiat ja -pistotulpat ovat pitäviä, ne pysyvät kosteissa ja märissä olosuhteissakin varmasti kädessä ja ne voi kytkeä ja irrottaa useita tuhansia kertoja.

Pistotulpat ja pistorasiat on valmistettu kestävästä ja pitkäikäisestä materiaalista ja ne täyttävät kotelointiluokan IP44, IP54 tai IP67 vaatimukset. Niissä on paras suojaus pölyltä ja vedeltä. 63 ja 125 A:n PowerTOP® Xtra -pistorasioissamme on erittäin hyvin lämpöä kestävät koskettimen pitimet ja lisävarusteena nikkelöidyt koskettimet. Myös jatkopistorasioissa on nikkelöidyt koskettimet. 16 ja 32 A:n 5-napaiset pistotulpat ja pistorasiat ovat saatavissa yhtä kestävänä PowerTOP® Xtra R -mallina. Näin tuotteet on suojattu syövyttäviltä aineilta. Kaikissa tuotteissamme on vakiovarusteena kevyen liitännän ja irrotuksen mahdollistava X-CONTACT®-kosketinholkkiteknologia. Nerokkaan liitäntätekniikan ansiosta pistotulppien ja pistorasioiden asennus käy nopeasti ja helposti, eikä siihen vaadita suurta määrää työkaluja.

Etsitkö energianjakeluratkaisua satamiin tai laivaan?

Onko sinulla kysyttävää ratkaisuistamme ja tuotteistamme? Autamme sinua mielellämme: